Verschillende bewoordingen, lessen en het verval

Beeld en Coaching“Ik heb verschillende bewoordingen gebruikt.”. Even verderop in de tijd vraagt iemand van de oppositie waarom hij dat dan niet meteen heeft rechtgezet? Het antwoord luidde van de onder vuur liggende minister van nota bene Veiligheid en Justitie dat niemand op het ministerie daar aan heeft gedacht. Ik vroeg me af hoeveel mensen er op dat ministerie werkten en wat ze per uur verdienden.

Best wel grappig dat spel van politiek bedrijven. Zou je daar niet een bord/gezelschapsspel van kunnen maken? Of een tool om relatie/ familie akkefietjes op een vreedzame wijze aan te pakken en op te lossen?

Van der Steur, dat was de onder vuur liggende partij gisteren, vertelde later dat hij wel degelijk lessen verbond aan de zaak Maat. De eerste klanken van Level 42’s Lessons in Love kwamen voor ik het wist. De eerste maten van het nummer zijn zo wonderlijk goed. Onder invloed van dat ritme kan ik meestal niet rustig blijven. Mijn lijf begint als vanzelf te bewegen, overigens zonder uitvoerig gedans. Dat dan weer weer wel.

De eerste woorden na het opzwepende ritme en dat speciale duimen van Mark King op zijn basgitaar word gevolgd door een soort van bekentenis. “I’m not proud, I was wrong and the truth is hard to take”. Bijna overwoog ik om contact met de minister van V&J op te nemen.

Politici hebben soms van die wonderlijk vormgegeven voorbeeldfuncties. Mij hoor je niet roepen dat het hoofd van de man in kwestie eraf moet of dat een oplossing van eer aan zich zelf houdend best aardig zou klinken. Het gaat mij veel meer om het voorbeeld van.

Speurend op de website van de Rijksoverheid en specifiek die van het ministerie van Veiligheid en Justitie kwam ik best mooie woorden tegen. Internetconsultatie en Idealenkompas vind ik knap gevonden. Met “Recht raakt mensen” kun je denk ik alle kanten op.

Ik hou van verval. Ook van het woord, alhoewel ik niet aan zwartkijkerij doe. Zie meer de schoonheid ervan. Omdat het me herinnert aan het tijdelijke van alles.

Wanneer er geen onderhoud plaats vind dan slaat het toe. Stap voor stap en beetje voor beetje. Verval levert mij in ieder geval mooie fotografische momenten op.

Fijne lesdag.