Een stoet van prikkels, de vijftigers en het boekenweekgeschenk

7A5EEF41-BC9F-44B3-9544-ADEF12022FD3Er kwam een stoet prikkels voorbij. Ze deden wat en iets. Namen de plaats in van vorige, lieten zich niets welgevallen. Van uitrusten was geen sprake.

Een van Trump’s prominenten stapte op. Baudet zegde af voor het verkiezingsdebat voor de radio vanwege het demoniseren door Alexander Pechtold. Wat ik op zich laf vind en zoooo 2018 om je daarop te beroepen?! Wanneer argumenten je in de steek laten of op lijken te zijn, zakelijke en of politieke visie werkelijk ontbreekt dan blijf je maar thuis, dacht ik in stilte terwijl Baudet’s vreselijk geraaskal nog even echoënd door de ruimte zwierf.

Stil werd het niet in de prikkelende wereld. Ik zag een foto van Griet Op de Beeck voorbijkomen. Las dat de boekenweek aanstaande zaterdag van start gaat, las ook dat Remco Campert oud en vooral te moe is om nog te schrijven. Bijna niets oogt zo kwetsbaar als een vermoeide schrijver. Met respect viel er een interne traan. Adieu ‘vijftigers’ klonk in de stilte van de naderende avond.

Er trok ook reclame tijdens de lange stoet voorbij, verkleed als fanfare. Dit keer van Museum Catharijne Convent in Utrecht. Daar is nog tot en met 3 juni de tentoonstelling Magische Miniaturen te zien. Een wonderlijke wereld vol fantastische wezens, dieren, figuurtjes en bloemen. Een universum op zich, maar dan klein en zeer klein afgebeeld.

Ondertussen waren er twee eenden mijn voortuin ingelopen. Al waggelend stapten ze ook snel weer op. Ik heb ze nog vanachter het raam toegeroepen dat de grote vijver die bij het het verzorgingscentrum en diverse appartementen gelegen is linksaf was. Even later kwam een alleengaande (alleenstaand klinkt zo bot…) tortelduif polshoogte nemen, ook weer in mijn voortuintje. Ik zag haar (of hem…)zoeken

Demoniseren. Het klinkt al bijna ouderwets. Nog wel in de mode, maar toch. Te veel en opgebruikt. Net als ‘super’ en ‘leuk’ en niet te vergeten het verschrikkelijke ‘carpe diem’ mogen ze mijn voordeur voorbijtrekken. Het liefst als ongewensten in een aparte stoet.

De boekenweek begint aanstaande zaterdag. Griet schreef het geschenk en Remco schrijft helaas niet meer. Hij is gestopt.