Steurvervelend, Insel Hombroich en de kunst

Insel-Hombroich-Flyer-kunst-smallVeel leesplezier! Dat was de wens die de NOS onder het bericht me liet lezen. Ik heb me maar niet geabonneerd op de digitale nieuwsbrief ‘Trump daily’.

Nee, het nieuws over Donlad T. volg ik zo wel. Daar hoef ik niet ook nog een keer dagelijks om 06.00 een nieuwsbrief over in mijn mailbox. Vond de groet ‘Veel leesplezier’ ook niet echt passen, want hoeveel plezier geeft het om zoveel elllende dat de man toe nu toe veroorzaakt te lezen? Nu zijn de Mexicanen weer boos. De muur, waarin zij ook qua geld niet willen bijdragen, zal worden gefinancierd door een 20% heffing op Mexicaanse goederen.

Veel plezier was er gisteren ook in de Tweede Kamer niet te beleven. Een schouwspel was het wel. Heb het grootste deel ervan gevolgd. Zag opgetrokken wenkbrauwen, nadenkrimpels en ijsberende oppositiebenen. Zag woorden in de startblokken, hoorde veel uhm’s en  euh….Zag het schietschijf van der Steur een a4’tje doormidden scheuren en vond dat een slecht teken. Die gefilmde en vastgelegde beweging ging uiteraard het hele social-media over.

Oh ja, heb zelf het woord ‘Steurvervelend’ maar bedacht. Omdat er ook nogal wat Babylonische spraakverwarringen ontstonden en veel woorden, maar dan anders in volgorde en formulering, werden herhaald. In stilte vroeg ik me af wat de hele show ons (het volk en dus de belastingbetaler) uiteindelijk heeft gekost.

Nee, dan maar over naar iets mooiers. Iets dat meer voldoening geeft en zingeving in haar mars heeft. Ga je mee? Mee naar het Museum Insel Hombroich? Op zaterdag 8 april wil ik gaan. Er is in het busje plaats voor maximaal 8 personen.

Insel Hombroich. The place to be als het aankomt op zintuigen aanscherpen en hartsverwennerij. De plek waar oh’s en ah’s niet met elkaar wedijveren. Waar kronkelende wandelpaden strak ontworpen gebouwen aanvullen. Waar binnen en buitenkunst samenleven en elkaar in spanning laten toenemen. De plek waar ego van de kunstenaars geen plaats heeft omdat naambordjes ontbreken. De plek waar ik nu al zo vaak ben geweest maar die me nog steeds laat verrassen.

Als je mee wilt kun je je opgeven door me een email te sturen. Simpel en doeltreffend.

Ik wens je alvast een fijn weekend.