Paul Klee, Bach en de nederigheid op z’n zondags

Paul Klee Nederig. Dat was wel het woord van de zondage dag van gisteren. Het kwam uit de mond van een hoboïst uit België. Kende de goed man niet maar was wel direct verkocht. Aan tafel bij Paul Witteman ging het onder andere over hobo muziek, de buxus, barok, Bach en zijn genialiteit plus het op handen zijnde sterke Matheus gevoel dat in de lucht hangt.

Wat ook in de lucht hangt is de weersverandering. Ik zie de rozen steeds verder uitlopen, de vlinderstruik heeft al veel meer jong blad. Ook op straat is het zichtbaar. Mensen lopen anders. Iets minder in zichzelf en daardoor wat minder gekromd. Begin februari zet nu alvast qua beeld en geluid de toon.

De gisteren ontstane ophef over Thierry Baudet en Harry Mens moeten we maar snel vergeten maar niet de energie die het uitstraalt en veroorzaakt. Beiden plaatsen opmerkingen die zeker niet door de beugel kunnen. Beiden schoten uit met een doel voor ogen. Misschien onwetend maar ik heb zo mijn sterke twijfels.

Ondertussen is er de kunst. Via Twitter kwam dit mooie werk van Paul Klee voorbij. Abenteuer eines Fräuleins (A young lady’s adventure) uit 1922. Een werkelijk adembenemend aquarel om maar geen genoeg van te krijgen!

Af en toe wat nederigheid voelen, een hobo, Bach en het avontuur. Meer is er niet voor nodig om de maandag mee te beginnen!