De Nijl, de Waal en de rivier van Twitterland

5C0086BF-C4A1-4105-8CB1-AC48D7A051CFAls de vraag zou komen of ik het liedje “Heb je uit de Waal gedronken” wilde zingen en ik zou dan nee zeggen en tevens verklaren waarom: “omdat er daar veel parasieten inzitten” dan zou er niets aan de hand zijn. Overigens bestaat het liedje niet en geen nood, ik ga ook echt niet zingen.

In Egypte kwam de vraag over het liedje en de Nijl plus geleverd antwoord een zangeres duur te staan. Ze was al geschorst door de vereniging van muzikanten. Nu is ze aangeklaagd voor het verspreiden van onjuiste informatie.

Gisteren zwierf ik even door het land van Twitter. Het land waar ook een rivier stroomt. Een vervuilde rivier. Eentje die vol zit met bagger en aangekoekte smurrie. Zoiets als het riool van Londen om het maar even te verduidelijken.

Langs de kanten van de snelstromende rivier staan tentenkampen opgesteld voor zowel de hoog- als laaggeletterden die samenwonen met slachtoffers op het schap. Aan de andere kant van de rivier huizen de betweters, mensen die geen eigen leven schijnen te hebben of te leiden en de (zelfbenoemde)influencers (genoeg inkomen en werk…). Langs de eindeloze rivier die het land rijk is staan eindeloze rijen levensgrote reclameborden. En oh ja, bijna vergeten? Op smalle bootjes die er varen of rond dobberen verkeren de huis tuin en keuken cineasten van ‘Home Made’ filmpjes vol katten, poezen, kinderen, ego’s en wat al niet meer zij.

Vandaag naar Amsterdam. Naar het Joods Historisch Museum. Naar de tentoongestelde gouaches van Charlotte Salomon. Een mooie titel heeft de expositie en het grote overzicht van haar werk: “Leven? Of Theater?”. We gaan het zien.

Daaaag…mensen van Twitter!

P.s. Het is ook groen langs de kanten van de machtige rivier die het Twitterland doorkruist. Daar, tussen het groen verscholen en gehuld in camouflage pak wonen de gevreesde Trollen en verspreiders van ‘Nepnieuws’. Het is maar dat je het weet.