Instagram, Twitter en het foeteren

2014-08-17-9594-small

Valentijnaanbieding..!! ‘Hart’ ©Mart van Zwam Fotoprint op Hout 50 cm x 50 cm van €150 voor €100

“Geloof me, ik weet nu als coach dat iedereen op elk niveau in de organisatie heeft last van emoties en die vooral niet laten zien.”

Die zin kwam ik op Twitter tegen. Een rijtje woorden waarmee een coach reclame voor zichzelf probeerde te maken. Twitter is als bron best te hebben. Maar geloof me als je geen Twitteraar bent, dan moet je er ook even aan wennen.

“Lef hebben is soms net als stofzuigen. Soms vergeet je een stukje maar dat is niet erg je komt er later wel weer overheen” Einde citaat. Dit stukje tekst (waar je later wel weer overheen kunt gaan…) las ik op een briefje ergens op Instagram. Wat die laatste betreft is het vergelijkbaar met het fenomeen Twitter. Je moet er even aan wennen.

Uitspraken van Donald T. die wennen nooit. Net zoals die van zijn adviseur Kellyann Conway. Mooie Amerikaanse naam by the way. Als je het meer dan tien keer hardop achter elkaar uitspreekt ga je als vanzelf van country and western muziek houden.

Kelleyann Conway (jippie…) maakte de vergissing om twee Iraakse vluchtelingen de schuld te geven van een niet bestaand bloedbad. Volgens mij ook een tipisch Amerikaanse uitvinding: Het bloedbad. Ik geloof dat er wel actiefilms bestaan met het woord ‘massacre’ in de titel. Anyway, Kellyann gaf kritische journalisten een soort van Donald T. repliek. Ze foeterde ‘Not cool, not journalism.’

Ben ik weer. Zocht ondertussen toch even naar leuke voorbeelden met ‘massacre’ in de titel. Komt ie: The Funhouse massacre, The Redwood massacre, After school massacre, The Bunnyman massacre, The slumber party massacre en als recente ‘The windmille massacre’.

Ik realiseerde me dat ik het woord foeteren of foeterde deze dagen al twee keer las en in mijn blog aanhaalde als was het door de stofzuiger in eerste instantie overgeslagen. De eerste keer kwam het door een glijpartij op het zachte ijs tijdens de alternatieve Elfstedentocht. De tweede keer is het de beurt aan K.C. (nee, niet die van de Sunshineband…).

Ach, wat er ook gebeurt? Vandaag is het gewoon zaterdag.

Fijn weekend!