Het beeld, het licht en de schrijverij

De warme vroege lentezon viel vanochtend in een deel van de woonkamer. Pril en speels gaan zoals zo vaak goed samen tijdens de vroege uren van de dag. 

Hoe blij kun je zijn met wat licht en vooral het zonlicht? Als mens, man en fotograaf? De laatste van de drie kan niet zonder. Tenslotte betekent fotografie niets anders dan ‘schrijven met licht’. Ik ben dus ook een schrijver, vertaald in een technisch en een toegevoegd deel. Die toegevoegde waarde bestaat uit onder andere smaak, opvatting, inzicht in en uitzicht op de tijd waarin je leeft. 

Het bijgevoegde beeld van ooit was een moment van geluk hebben. Ook dat heb je als fotograaf soms nodig. Het bronzen beeld stond op een pleintje in een dorp, het was er stil en verlaten. Het licht scheen in een bundel door het gebladerte van het groen. 

Wat me toen vooral trof was het gevoel en de sterke behoefte om alles bij het oude te houden omdat verandering nu eenmaal ook onrust met zich mee kan brengen. Nog geen drie seconden later bewoog ik alweer mee op de tijd en de bijbehorende veranderingen. Zo snel kan het gaan!

Licht! En de bijbehorende schrijverij…Als toeschouwer is het een kwestie van opletten, kijken en vooral waarnemen. Als beschouwer kun je later nog eens herkauwen op. Eet smakelijk! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.