Zaterdag, het werk en de Kiss & Ride van het klimaat

Mart van Zwam Zaterdag in de lockdown waarin, zo te peilen en af te wegen, al het verstandige in de buitenwereld als sneeuw voor de zon lijkt te verdwijnen. Niet zo bijzonder wanneer je de klimaatverandering erbij pakt. Er met en aan de haren bijslepen lijkt ook nog eens een van de woordelijke rode draden van deze week.

Knokken en gesteggel in de politiek. Gedoe over de mondkapjes, heen en weer argumenten i.v.m. de nodige zorg, een potje Grieks-Romeins worstelen qua financiële steun in het bedrijfsleven, een mee zwemmende dolfijn die qua aaibaarheidsfactor nogal scoorde in het Nederlandse water. Wat een week!

Ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat al die oprukkende dieren in binnen en buitenland zich weer terugtrekken uit de door ons zo (tijdelijk)verlaten delen van de steden. Ben benieuwd wanneer de toeristen hun territorium weer zullen gaan bezetten. Ben benieuwd wanneer het klimaat zich nog meer in de strijd op overleven zal gaan bemoeien.

Zaterdag! Het weekend is begonnen. Alhoewel dat voor een vrij werkend en behoorlijk vrijdenkend mens minder zegt dan voor een gemiddelde kantoorslaaf of selfie scorend lid van de mensheid. Vorm zal zich aandienen. Net als inspiratie, lijnen en de uiteindelijke compositie die meebeweegt in de energie van het creëren.

Zaterdag. Ik ben nu al benieuwd naar volgende week wanneer voor de allerkleinsten de scholen weer van start gaan. Kiss & Ride zal hun deel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *