Wees voorzichtig met onze dochters, de Maan en het viral gaan

Mart van Zwam Ze is weg!

Was ik er gisteren niet, maar op pad voor een koffieafspraak, blijkt bij thuiskomst het nest van de duiven leeg en verlaten! Op de grond vond ik s’ochtends een gevallen veer terwijl ma-duif nog gewoon op haar nest zat, de veer is nu een aandenken aan wat was.

Laat in de middag zag ik een duif in de voortuin takjes bij elkaar sprokkelen. Ik weet niet of het pa-duif was? Duiven lijken zo op elkaar. Misschien is er een betere plek, wellicht is verlaten worden gewoon een onlosmakelijk onderdeel van het leven.

Dramatisch was natuurlijk de uitschakeling van Ajax. Men raakte er niet over uitgesproken en geschreven. Zeer dramatisch was het er op de Brunssummerheide aan toe gegaan. De dodelijk afloop galmt nog na. Net als de ‘troostcolumn’ van Tommy Wieringa. Zijn “We zijn voorzichtig met onze dochters…” ging viral. Net als een behoorlijk grote hoeveelheid foto’s van Ajax.

Een vreemd fenomeen dat ‘viral gaan’. Net als de Maan heeft het een aantrekkingskracht. Of je er nu werkelijk naar toe gaat of niet? Vanochtend verscheen het bericht dat Amazon-topman Bezos (goed voor 137 miljard dollar!)met zijn bedrijf Blue Moon naar de maan wil. Ben benieuwd naar de toekomstige t-shirts, baseball-petjes, wall-paper en andere min prullaria. Overbodig is ook bijzonder. Ik hoop dat de Maan wat tegengas geeft.

Blue moon you saw me standing alone

Without a dream in my heart

-Billie Holliday

Wees voorzichtig met onze dochters. Wees (alsjeblieft)ook voorzichtig met de Maan. Ze is mooi, bijzonder en (bijna)ongerept. Ooit was er die kleine maar oh zo grote en veelzeggende stap voor de mensheid.