Vliegvakanties, reizen en de moderne hiërogliefen

52A90EA2-8880-4F49-9F5E-C4160358532F<3<3 

Deze tekens zette een gallery uit Amerika bij een van mijn op Instagram geplaatste werken. Ik moest even aan mijn zoon vragen wat dit te betekenen had. Hartjes. Hij appte het me. Gelukkig. Het raadsel van een van de moederne moderne hiërogliefen opgelost. Ik kon weer verder.

Ik ben best op de hoogte van maar merk ook een bepaalde afkeer van sommige woorden. Ik ben niet van: tof, check, bio, expo en shinen. Gebruik ook nooit de benaming insta in plaats van Instagram. Aan het woord leuk, in verband met mijn werk, heb ik een broertje dood. En om nu overal super voor te plakken? Nee, het is niet mijn smaak en aan mij besteed.

In de wereld van de snelle woorden plus gebruikte pictogrammen is vliegen heel normaal. Zo las ik vanochtend dat het aantal vliegvakanties in ons land naar zo’n 4 miljoen is gestegen. Bijna drie keer zoveel als in 1990. De Volkskrant leverde ook allerlei ontmoedigende voorbeelden wat we of je moet compenseren om de CO2 uitstoot, dus ellende, te compenseren. Shinen heeft zo haar doffe kant. 

Ach, wie wil er nu niet naar Afrika, Australië, Azië, Amerika of het Midden Oosten? Rondlopen en je verbazen in Tibet, Cuba of Mongolië? Andere landen, authenticiteit en culturen verrijken toch je geest? Levenservaring is toch ook een groot goed?

Ik was gisteren op een feestje. Nipte wat aan de prosecco en probeerde qua mens en gedrag te ontcijferen dat wat te ontcijferen viel. Voelde me op sommige momenten net Indiana Jones (je weet wel: half wetenschapper half temperamentvolle avonturier) die de Vallei der Koningen bezocht. Voelde en streelde in gedachten het reliëf van de hiërogliefen. Zal wel met de tropische temperatuur te maken hebben. En de vrolijk opwindende drank. 

<3<3. Hartjes. Bij dit werk. Zie bijgevoegde foto. Ik moet toegeven, het streelde wel.