Verbeeldingskracht, energie en het vakantiegevoel (3)

Mart van Zwam Langzaam ontwaakte de tuin vanochtend. Terwijl de mussen al druk in de weer waren en het licht kleuren liet sprankelen zag ik de eerste aanstalten om pompoen te worden. Een mooi gegeven.

Het nieuws was niet hopeloos te noemen. Uiteraard was er iets over Trump, natuurlijk iets over die kwestie van wetenschap in combinatie met het al dan niet dragen van mondkapjes, zeer natuurlijk was er ‘voortschrijdend inzicht’ omdat voortschrijdend inzicht nu eenmaal haar eigen natuurlijke tempo heeft.

Naar alle waarschijnlijkheid gaan er 1100 bij KLM uit terwijl de detailhandel erop los scoort. Een paar dagen geleden zag ik als ooggetuige al lege vakken en schappen bij de plaatselijke bouwmarkt. Ook de bestelwagens met postpakketten en leveranciers van voedsel plus de scooters met o.a. Pizza’s rijden er nog steeds op los. Met nadruk op het laatste want time is money!

De Volkskrant van vandaag gaf een mooie link tussen drukte en het monitoren ervan. In Gelderland hebben we een heuse ‘druktemonitor’ die aangeeft waar en wanneer het ergens (te)druk is. Ik vind ‘druktemonitor’ letterlijk een aanvulling op ons tijdsbeeld van de door ons zo gekoesterde westerse samenleving.

Zware krimp in Duitsland en de VS. In extra dikke en zwart gedrukte letters. Ik zag de mussen er hun schouders voor op halen. Of beter gezegd: de vleugels!

Een verkleurd en losgelaten blad dwarrelde en landde zachtjes in de waterbak voor de vogels. Alsof het een ritme wilde aangeven dat alsmaar doorgaat. Ondanks alles, ondanks what ever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *