Twitter, als vanouds en nieuwe inspiratie

Mart van Zwam Een kort rondje langs en in Twitter vanochtend leverde me de overtuiging op dat er de laatste tijd in, tijdens en na de eerste corona-golf helaas nog niet zoveel is veranderd. De kanker volgde haar weg. De klerelijers, fuckers en getier over Obamagate volgde in haar kielzog.

De beelden van katten en poezen waren als vanouds. Lockdown filmpjes en verlaten straten en pleinen zijn inmiddels behoorlijk vervangen door foto’s van zwerfvuil, politieberichten en gedumpte chemicaliën. Een bericht over een ontsnapte tbs’er. Geklaag over buren, het wel en wee van BN’ers. De wereld en Nederland lijkt als vanouds door te gaan. Carry on as ever!

Vandaag weer in wandelen langs het Ven en de meervoud ervan. Genieten van de vliegende vrienden, ontluikende bloemen, insecten en zo meer. Uiteraard zal het geluid van de snelweg die het land doorkruist alweer heftiger zijn en meer dominant aanwezig. Immers: de economie moet weer in en op gang komen. Als een vermoeide en door het covid-19 aangeslagen fenomeen (lees: religie)zal ze goed moeten doorademen, haar longen vullen met de vervuiling die weer hand over hand toeneemt en gaan met die banaan. De mens is hardleers, maar misschien kunnen we ook niet anders?

Inspiratie op het zandpad. Tussen de takken, achter een stam. Langs vogelnesten hoog in de boom. Verstopt tussen de heideplantjes, verborgen in het zand. We gaan het zien, zullen het zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *