Een stukje steen, plakjes ham en witte schoenen

4D02AEEB-A3B3-403E-B770-8430D7DBA412Terwijl een deel van de mensen zich wereldwijd druk maakte over het vrijgeven van alle (maar wat is alle?) documenten over JFK, was er het bericht over het stukje steen dat zomaar vanuit een ander zonnestelsel ons ruim was binnengevlogen.

Ik vond het heel aandoenlijk, dat brokje. Dat als een goede buur even kwam buurten. Stelde me zo voor dat het stuk steen, met een middellijn van maar slechts 150 meter en de naam C/2017 U1, eenzaam en alleen zijn baantje trok. Over een paar maanden is het ding trouwens weer weg om nooit meer terug te keren. Uit het zicht. Wat maar weer eens aangeeft hoe kortzichtig we eigenlijk met zijn allen (kunnen) zijn.

De beelden van de aanslag op John F. Kennedy blijven vaag. Zoals ook alles er rondom heen. Nog steeds vind ik het aandoenlijk, ja zelfs pijnlijk, om te zien hoe de First Lady over de achterkant van de auto krabbelt. Op zoek naar een veilig heenkomen.

Gisteren was er dan uiteindelijk de ‘bordesfoto’. Zag foto’s voorbijflitsen van trapjes die de aanwezige fotografen zouden gebruiken. Oo zoek naar het beste shot, op weg naar het ultieme beeld.

‘Vrolijke schoenen voor een vrolijke dag’ probeerde de drager ervan te benadrukken. Opvallend waren ze zeker. Onderwerp van gesprek en onontkoombaar aan de gevolgen op social-media. De vrolijk bedoelde witte schoenen pakten wat ze aan aandacht konden vangen. De rest is alweer (recente)geschiedenis.

En terwijl de kersverse bewindslieden inclusief Koning hun plaats innamen op het bordes (aangestuurd door protocollen, behoedzaam speurend naar het opgeplakte naambordje op de traptreden) nam ik uren later plaats achter een pizza met stukjes dierlijke ham.

Als vreemden lagen zij te liggen. Als rare eenden in de bijt, als extra opgelegde en toegevoegde (zonde om weg te gooien…) veroorzaakten ze opeens een ander (sensueel) beeld.

Witte schoenen. Je moet er maar opkomen. Of durven. Of zo naïef zijn? Ik had met de andere schoenen te doen. Zij waren volgens de kersverse bewindsvoerder uitermate saai.

Ik ben benieuwd naar de komende vier jaar. En of ze de rit gaan uitzitten.