Science-fiction poëzie, de kernwapens en het Haagse Malieveld

22D8DB2A-1AD8-473B-8AE4-19301BC071D3Bij Hoevelaken linksaf zou ik zeggen. Terwijl februari al is gestart en de laatste sneeuwvlokken van het moment gisteren vielen en ook weer smolten vlak nadat ze de grond raakten vanwege de temperatuur, viel er op de valreep nog een gratis ‘aan de bewoners’ reclame van Telfort op de mat. Een mens zou nog gaan verlangen naar de slaapstand van maanlander Chang’e-4 en rover Yutu-2. Wie zegt dat er op de maan geen poëzie is heerst? 

D’66 is geen voorstander van kernwapens op de Joint Strike Fighter. Tegen dus. Of is dat iets anders? Stellingname klinkt ook best lekker. Net zoals er diverse namen zijn te bewonderen in de Star Wars pictures. Klinkende siencefiction-poëzie als Jedi, Obi-Wan Kenobi, Skywalker, Darth Vader, Yoda en Leia Organa kunnen een mens verleiden tot. Het woord kernwapens jaagt ons angst aan. Nog wel. Gelukkig maar. 

‘Wie slim is kijkt vooruit’. De reclameslogan van Telfort kon me zeker nog niet genoeg verleiden tot actie. Wel de gedachte aan een ouderwetse demonstratie zoals je ‘vroeger’ nog wel eens had. Toen stellingname nog iets vrijnormaals was, vooruit kijken massaal werd beoefend en het Malieveld het strijdtoneel bleek te worden. 

‘Laten klimaatspijbelen is kindermishandeling’ zo kopte de Telegraaf nog net even in januari. In een te lezen column viel het woord klimaatmartelaar op. 

Bij Hoevelaken linksaf. Ergens staat er wel een paard in de gang, is er sprake van een bloemetjesgordijn willen zijn of de gedachte aan worstjes op de borstjes. Maar dat is allemaal pas begin Maart. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *