Een ronkende bestelbus, de voortgedreven economie en een Starman in the Sky

D29B6C9E-7528-4964-9674-8129B02C2D13Het begint een beetje eentonig te worden, maar gisteren regende het alweer. Volgens de berichten nog niet genoeg om alle tekorten in de grond aan te vullen, vorig jaar opgelopen tijdens de langdurige droogte, maar toch. 

En terwijl de olieverf rijkelijk vloeide en wedijverde met papier-reliëf en contrast in vorm en uitstraling zag ik er ook de aanvulling wel van in. Het geheel begint een beetje op een ode te lijken. Een ode aan voorbijgevlogen jaren, experimenten en met hart en ziel geschilderde schilderstukken van jaren geleden. 

“There’s a starman waiting in the sky

He’s told us not to blow it

Cause he knows it’s all worthwhile”

De gezongen tekst van David Bowie werd onderbroken door een op het raam kloppende pakketbezorger. Karin Pauwsen? De vragende blik van de man liet me glimlachen. “Nee, ik ben geenszins van plan het proces in te gaan.”. Mijn antwoord kon hem niet boeien. Waarschijnlijk door werkdruk, haast, slecht loon en de wachtende lading. Ik hoorde de dieselbus ronken en zag het fijnstof uitstoten als was het niet niks. De bus stond al in de starthouding als een bruin target halend roofdier in de overvloedige en glinsterende regen. 

“Op de pof”. Ik hoorde het Barbara Baarsma later op de dag helder zeggen. We mogen niet op de pof leven en de rekening doorschuiven naar toekomstige generaties. Verder was ze in haar nopjes over de voortgang van de economie. Barbara. Scherp, kundig en zoals zo vaak ook innemend.

Minder. Een beetje minder mag best denk ik in alle bescheidenheid. Beetje minder dieselbussen, minder online bestellen, minder uitstoot, verkeer, fijnstof, industrie, opwarming, gebruik en verbruik en de boel in het honderd laten lopen. Een beetje meer empathie is dringend gewenst. Net als veel meer stilstaan, bewustzijn en vooral liefde.

En meer, veel meer kunstenaars en sterren zoals David Bowie. Zeker weten! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *