De regen, het glas en dat wat kan opleveren

SweetheartDe regen viel vannacht werkelijk met bakken uit de lucht. Hoorbaar, proef- en voelbaar. De vochtige lucht drong zich niet op maar gaf de onderbroken nachtrust een vleugje mee die veel gevallen hemelwater zoal kan veroorzaken. Een hemels gerecht wanneer je het juist niet verwacht.

Ik kreeg een email van het Rijksmuseum. Helaas en uiteraard niet persoonlijk gericht maar een geautomatiseerde nieuwsbrief. Dat Janny van der Heijden de sleutels van het Rijks kreeg. Niet in het echt, maar toch. En dat ik mee kon doen en kijken via Instagram Live. Bedankt, maar nee. Als ik Janny zie bij Heel Holland Bakt (ja werkelijk; ik kijk wel eens) krijg ik al de slappelach en ben ik altijd benieuwd welk overdadig aangebrachte lipstick er nu weer op zit. Kortom: te veel afleiding.

De winderige wind, zeg maar gerust krachtige wind van een paar dagen geleden leverde een aantal stukken glas op. Eigen schuld. Stond gewoon te wachten op een opruimactie mijnerzijds. De stukken glas heb ik maar op de werktafel buiten gelegd. De ertussen geplette regendruppels van enkele regenbuien veroorzaakten een mooi beeld plus nieuwe inspiratie en zoals het soms gaat met ideeën vraagt het om uitwerking of op z’n minst een poging tot.

Wat als ik de stukken rechtop zet? In een soort houder? Samen met olieverf ertussen en in verschillende kleuren? Aangevuld of omwonden door lood of iets dergelijks?

Het levert op. Of het nu gaat om gevallen regen, het Rijksmuseum, Instagram Live, Jannie’s keuze voor lippenstift of de winderige wind. We gaan het zien!

Dag Janny. Succes!