Popla, beren en een sprookje

2017-04-27-014-small‘Het was een sprookje, compleet met lakeien’

Geef ze brood en spelen dacht ik nog, terwijl ik de zin las. Geef ze brood en spelen en de mens kent momenten van gelukzaligheid. Rare wezens zijn we toch. Ik vind ons soms zeer aandoenlijk, maar ook zo vol schitterende contrasten.

Terwijl Noord-Korea ondertussen een raket lanceerde die volgens welingelichte bronnen ergens in het luchtruim neerstortte (mits ‘waar’ is dat puur geluk hebben…) zaten 150 van ‘ons’ aan de verjaardagsdis met de Koning en de Koningin om zijn en hun vijftigste verjaardag te vieren.

Ondertussen zag ik tijdens een interview, compleet met reactie op de toegenome rel over integriteit en alle gevolgen, de voorzitter van de VVD dhr. Keizer (What’s in a name…) aan het woord. Zag de man rood aanlopen, zag parreltjes van zweetdruppeltjes langzaam naar beneden zakken. Met een klein beetje fantasie zag ik het vocht als afvoer of openbaring vanwege de angst en/of onzekerheid. Maar het is zo. Niemand is schuldig totdat het bewijs uiteindelijk is geleverd.

Na gisteren een beetje te hebben gesurfd over het internet belandde ik bij Graham Norton en zijn show. Omdat ik opeens Robin Williams en zijn humor mistte. Zag een stukje Robin samen met Stephen Fry. Hoorde Stephen de wonderlijke zin zeggen dat ‘de meeste beren wellicht geen idee hebben van het bestaan van bijvoorbeeld een dier als een kangoeroe. En dat het ze waarschijnlijk ook niet zal interesseren.’ Inspiratie!

Het mooiste misschien ook wel het meest gebruikte woord van de nabeschouwing van het diner was wel het ‘Entourage’. Vond ik mooi omdat het zo’n prachtige en schilderachtige klank heeft. Het grappigste vond ik het uitgesproken ‘legging’. Dat kwam, met nadrukkelijk de twee g’s hard als g uitgesproken, aan bod in het overleg van twee vriendinnen die aan het shoppen (en op jacht) waren naar passende kleding voor het verjaardagsdiner.

Grappig dat me later, terwijl ik nog aan die beren dacht, een oude klassieke reclame te binnenschoot. ‘Koning, Keizer, Admiraal? Popla kennen ze allemaal’.