Opwekking, roddelen en het samen bakken

Hallo Niet alleen is een van de stemmen uit een ver verleden overleden (Rob van Rees, verkeersinformatie), ook werd gisteren via de reguliere en de social-media bekend gemaakt dat ‘lieve Mona’ (Story)er zeer binnenkort niet meer zal zijn.

Als oud boek- en tijdschriftenverkoper heb ik me jarenlang verbaast over het succes van de roddelbladen. Was soms niet alleen verbaast maar ook zeer verwonderd over de uitdagende en vaak ook provocerende manier van. Die had het met die gedaan, die was ongeneeslijk ziek, zij was gescheiden en gespot aan de Côte d’Azur, hij inmiddels aan de drank en bivakkerend in een stacaravan ergens op de Veluwe. Bijna hoofdschuddend maar ook met een zeer gemeende vriendelijk glimlach borg ik na de verkoop het welverdiende geld in de geldlade van de kassa.

In Biddinghuizen was gisteren het festival ‘Opwekking’. In het nieuws zag ik vrolijke en zeer gelovigen op een bepaalde manier feest vieren. Tienduizenden Christenen, toepasselijke muziek, volop en mooie stemming vergezeld door de Pinksterzon als ondersteuning in tijden van leegloop en het alsmaar meer sluiten van de kerken. Het Halleluja werd op zijn Nederlands gezongen en met nadruk op (de)U.

‘Hallo. Bak er samen wat van’. Het gratis meeneem-magazine van de Jumbo is te vinden in mijn keuken. Niet dat ik er ooit iets uit heb klaargemaakt, maar het staat zo aangekleed en leuk En als signaal dat we het toch met zijn allen moeten doen. Op welke manier en hoe dan ook.