De oprukkende rups, een laadpaal en de aaibaarheidsfactor

Processierups

Fotografie Mart van Zwam

Terwijl er gisteren iets was met Trump, een op het laatste moment afgeblazen aanval en het aanhoren van het geschatte aantal doden, dook onze Maarten in het water. Nou ja duiken, hij liet zich op een bepaalde manier in het water vallen en zwom alvast door een soort van erehaag richting de Elfsteden. In gedachten zwaaide ik hem uit, toe en vond het toen wel welletjes.

Mensen waarschuwden elkaar voor de enorme hitte van de komende dagen. Net zoals laadpaalmaker Fastned dat gisteren naar de beurs ging, ook daar ging het er heet aan toe. Het aandeel schoot omhoog, was direct vijf keer zoveel waard alsof er niets aan de hand was met Trump, Amerika, Iran en enkele militairen die qua beeld in de startblokken stonden. Ergens hoop ik dat er ooit laadpalen komen waaraan mensen zich kunnen aansluiten om er nog eens goed over na te denken. Dat zou pas een werkelijk technische vooruitgang zijn!

Yep, het gaat echt wel warm worden. Zelfs enorm heet. Hoorde ook dat de politiek moet kiezen tussen economie en milieu. Ook lastig. Gaan we voor de korte of de lange termijn? Ook dat is lastig. Na mij de zondvloed zit gewoon niet in mijn persoonlijke systeem, daarvoor lag ik teveel aan de laadpaal dat leven heet. Overzicht en lering trekken horen daar gewoon bij. Net als tijden die veranderen, inzicht en herhaling van zetten.

Gekke president. Mits het allemaal klopt. Zoveel doden staan uiteraard niet goed op je scoringslijst van behaalde doelen. En komen ook zeker niet van pas met de verkiezingen in aantocht.

Mooi woord, aantocht. Net zoals conflictgebieden, Elfstedentocht, beursgang en laadpaal. Net als processierups. Politiek gezien volledig oninteressant. En met een aaibaarheidsfactor van -10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *