No Fear, Museum de Fundatie en Isaac Israëls

B9AA0591-8057-49AF-9575-609F9A4627D9Als ik Stormy Daniels was zou ik toch maar twee keer over mijn schouder kijken.  Wanneer je blijft vertellen dat wat jij weet Trump de kop zou kunnen kosten?  Wie weet? Al met al lijkt het allemaal steeds meer op een maffe en zelfs ranzige film vol met gekte en waanzin.

Over angst gesproken? Museum de Fundatie pakt dit jaar nog eens even groots uit. De aanstaande tentoonstelling (22-09/ 06-01-2019) beloofd met meer dan 150 werken een goed en indrukwekkend overzicht tussen en met Alberto Giacometti en Lynn Chadwick. Qua titel heeft het al iets absoluut pakkends: ‘Giacometti-Chadwick, Facing Fear’. Ik heb nu al de hoop dat een bezoek aan Zwolle iets zal opleveren dat een mens nog dagen zo niet weken kan bezighouden.

Museum de Fundatie en Zwolle. Met laatstgenoemde heb ik beeldend gesproken nog een heerlijk en sappig appeltje te schillen. Zwolle leent zich ervoor. Ze is naar mijn gevoel uiterst gewillig om er uitgebreid te fotograferen. De stad met al haar prachtige panden, hoeken en mooie details lijkt te wachten tot het moment van. Gelukkig zonder angst en in alle onbescheidenheid.

Ik hoop dat één schilderij uit de vaste collectie ook op zaal hangt. Omdat het zo mooi van pas komt tijdens de beleving en het verwerken van de aanstaande herfst/winter periode. 

‘Vrouw in profiel, voor ‘Zonnebloemen’ van Van Gogh’ van Isaac Israëls.