New York, de woorden en een kwestie van tijd en aandacht

Andy Warhol In a New York minute/Everything can change

In a New York minute/Things can get pretty strange

In a New York minute/Everything can change

In a New York minute

Change. Verandering. In een minuut. Ook in New York dat nu de brandhaard van het Corona virus heet. Een uur, dag, week of maand. Alles is plotseling verandert hier en op de wereld en het zal nooit meer worden zoals voorheen. De tijd van Corona zal er straks een zijn van ervoor en erna.

Na deze crisis kunnen we niet gewoon doorgaan zoals we altijd deden. Volgens de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Deze dagen en in die uitdagende tijd gaan woorden vaak heen en over en weer zoals woorden nu eenmaal doen. Dan weer nietszeggend of gevuld met weten, bekijken, afstand bewaren en of zeer emotionele lading.

Frontlinie is zo’n woord. Net zoals saamhorigheid en samenzijn. Zelfdiscipline en overheidsdwang. Ik zag gisteren de beelden van een overvolle Haagse markt afgewisseld met de gebruikelijke en dagelijkse leuke foto’s en filmpjes van poezen, honden en wat al niet meer. Mensen vervelen zich niet alleen of proberen de moed erin te houden maar vragen ook vaak aandacht om gezien te worden.

In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes volgens Andy Warhol. Het klinkt nu als een stem uit een inmiddels ver verleden. Een echo over van wat ooit was en/of nog steeds is.

Lying here in the darkness/ I hear the sirens wail

Somebody going to emergency/ Somebody’s going to jail

You find somebody to love in this world/ You better hang on tooth and nail

The wolf is always at the door

(Writer’s: : Kortchmar Daniel, Henley Donald Hugh, Winding Jai L)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *