Minderen, het klimaat en de bruggetjes tot

4B6ED7AD-A4BD-40E3-A5DC-0A46E4537CB9Minder. Het lijkt erop dat de politici het woord niet echt lijken te willen of durven gebruiken. Niet in visie, niet in de plannen. Niet voor de toekomst. Niet na het debacle van de drie keer minder, uitgestoten als een foute oproep in de nu al oud aanvoelende overwinningsroes van de PVV. Een klassieker is het filmpje wel geworden.

Terwijl een delegatie en dus harde kern klimaatspijbelaars aanschoof bij De Wereld Draait Door, als naamgever toepasselijk, ging het leven buiten gewoon voort. Er was immers nog genoeg tijd voor boodschappen, het tanken van brandstof, kopen van chips en zoetigheden, tabak of spullen die je nog kunt hebben vanwege de vorst die trouwens toch echt wel op zijn retour lijkt. Geen Elfstedentocht dit jaar. Alweer niet. De tocht heeft het begrepen. 

“De CO2 kan alleen maar dalen wanneer de economie groeit.” aldus Mark Rutte. Ook de scholieren waren achteraf verbaasd. Over nog wel meer uitspraken. Feit was dat notulen moesten worden nagelezen en bestudeerd. Koppen werden bij elkaar gestoken, terwijl de hoop gelukkig bleef leven. Ik genoot ondertussen van het enthousiasme en vuur van het voorgeschotelde dat de panklare en in het juiste format gegoten televisie me gaf.

Terwijl Joost Prinsen, altijd goed, nog altijd indrukwekkend, een kort verhaal van J.M.A. Biesheuvel voorlas en droeg zochten de woorden van ‘De Dienst’ hun weg door de studio en in de aangesloten kabels. Het zo mooi door de schrijver gelanceerde absurdisme over het aftoppen van een berg paste goed in het minder, minder en minderen. Een bruggetje is net als een ecologische voetafdruk of vingerafdruk, zie bijgevoegde afbeelding, snel gemaakt. Net zoals in het echte leven trouwens.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *