Meer stress, meer ijs en vooral meer liefde

img_3535Maak me gek, ik woon best in een leuke wijk. Tenminste als je fan bent van doorsnee en het schilderachtige.

Zo loopt er steevast een vrouw langs mijn raam die haar armen op een winkelwagentje laat rusten. Op de heenweg heeft ze een lege kar, op de  terugweg zitten er een paar traytjes bier in. Van die grote, van die goedkope, van die Aldi Duitse.

Dan zijn er nog de bladblazers en mierenneukers die elk takje en wissewasje verwijderen. De verslonzers en de vervuilers. De vlinder en Boedhabeelden enthousiastelingen en de ik zit heerlijk op mijn lounchebank in de voortuin zitters. De vrijdagautopoetsers en de ik heb meer dan twee honden (en grote!!) hondenbezitters.

Sociale huurwoningen zijn er de laatste jaren vermengd met verkochte en aangekochte woningen. Dat zorgt voor nieuw bloed en jonge gezinnen. Ook voor meer auto’s in de wijk en uiteraard meer jonge moeders op kekke bakfietsen. Ook busjes voor rolstoeler, om te halen en te brengen, zijn er veel meer dan ooit te zien.

Gisteren leek er bij een van de supermarkten stress uitgebroken. Alsof de russen waren binnengevallen, een griep epidemie op komst was of iets dergelijks. Het was er in ieder geval veel drukker dan normaal op het zelfde vrijdagse tijdstip. Verbaasd keek ik rondom me. Of ik een oorzaak zag, een aanleiding tot of zo.

Zelfs het personeel leek het maar niet te kunnen bevatten. Ik zag een supermarktmanager (wat mis ik die van de AH reclame) rondrennen. Hoorde een stem gevuld met spoed vragen om een kassa erbij. Zag dat de winkelwagentjes opraakten en de schappen allengs leger werden.

In de rij voor de kassa, het duurde even voordat ik voetje voor voetje dichterbij de oorzaak kwam, hoorde ik het verlossende woord of liever gezegd het meervoud ervan. Het zou vandaag (zaterdag dus…) glad worden! Zeer glad! Spekglad en zeker geen weer om boodschappen te doen.

Hoorde dooddoeners en geruststellende woorden. Tips en goede raad. Ik had nog wel een uur in de rij willen blijven staan. Leerde snel bij en zag in gedachten een gloednieuw boek met Oma’s handige tips uitgegeven.

Hoef je vandaag geen boodschappen te doen? Alles al in huis? Dan heb je mooi tijd voor de liefde. Om te ontvangen, te geven en/of om te bedrijven.

Mooie zaterdag.