De magie, avontuur en het beeld

98BE934A-ED75-4344-9E86-44CFCD3C9382Eigenlijk was er gisteren niet een bepaald beeld wat er uit sprong. De dag had een verloop van gemiddeld, doorsnee en uiterst gewoon.

Een ‘walvisgevangenis’ in Nachodka, Vladivostok. Het bericht dat Amazon ruim 3200 satellieten in de ruimte wil brengen voor breedbandinternet, een gevonden oud Nederlands schip met een lading koper. De druk op Boeing vanwege de vliegtuigperikelen en het toch overwegen onze Afsluitdijk af en toe open te houden voor fietsers riepen wel flarden aan avontuur op, maar toch.

In het nieuws werkt het kennelijk net zo als in een gemiddeld museum. Op een gegeven moment zit je vol, heeft je sponsgedrag zich meer dan voldoende laten gaan of kun je gewoon niet meer bevatten. Of hebben. Dat kan laatste kan uiteraard ook.

Ik heb eergisteren een nogal oude en als gebruiksvoorwerp bijna vergeten ijzeren vuilnisbak in gebruik genomen. Voor het verzamelen van het plastic afval van nu. Je weet wel, of niet, zo’n vuilnisbak waar je vroeger als jongen mee in weer ging om te kijken of je er meer dan twee tegelijk kon dragen. Zo’n bak of emmer dat qua sjouwgedrag nog voor de Cito toets uit ging. Dat beeld.

Misschien dacht ik gisteren nog het meest aan de vuilniswagen van ooit. En op het moment dat de stoere en sterke vuilnismannen, uiteraard nog zonder arbo-wetgeving, de met van alles en nog wat gevulde emmers leegden. Aan het metaalgeluid leek geen einde te komen. Het beeld had iets magisch en bevatte een vrijheid plus avontuur die de fantasie prikkelde. Meer dan gemiddeld, doorsnee en uiterst ongewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *