Jim Beam, Willem en een perfect afgerichte trouwkoe

Willem 2Ik heb wel iets met namen. Zo was er deze dagen iets en over met Frans Timmermans (weer niet geworden), Halsema (pakt de wallen aan), Jackie Groenen (naar de finale), Maurice (een echte haan en frans die vanwege te hard kraaien en dus overlast voor de rechter moet verschijnen) en ook Jim Beam (bourbon, alcohol, brand).

Gisteren oude spullen op de kop kunnen tikken, gratis en voor niks. Afdankertjes, rommel en vormen uit een ver verleden. Een oud en flink verroest blikje Willem 2 (50 extra senoritas) bleef me maar aanstaren. Rood, mooi van vorm en zwart-wit statieportret heeft nog steeds ondanks de tijd de allure van ooit en de uitstraling van toen. Mooi om te hergebruiken in een of ander nog te creëren beeld als onderdeel van een nog op te starten proces.

Uitstalverbod. Het was zomaar een woord dat gisteren in het nieuws kwam. Het verbod tot uit te stallen heeft te maken met het feit dat tabak(mooi woord) en rookwaren(ook mooi woord) steeds meer uit het zicht moeten raken. Omdat het schadelijk is, verslavend en in de categorie valt van gewoonweg slecht voor je gezondheid.

Trouwkoe. Ik heb het al eerder aangegeven dat het langs de snelweg best wel wat minder zou mogen. De prikkels die een normaal uitziend landschap uitstoot is al veel (mooi licht, lijnen, kleurvlakken, bomenrijen, een eenzame kerktoren in de late en daardoor verzachtende avondzon), de veelvuldig aanwezige reclameborden doen daar nog een schepje bovenop. Een trouwkoe is by the way een ‘perfect afgerichte’ koe die je kunt inhuren voor je bruiloft. Altijd leuk, fun en in het oog springend.

Perfect afgericht. Ik hou niet alleen van namen.