I came, I saw and I selfied

EA773E15-0B4C-4A20-864D-C5052ACF7D6EDe leukst gelezen woorden gisteren, en leuk is dan echt op zijn plaats, waren wel die van ‘I came, I saw and I selfied’. Dit in verband met een stukje tekst over het verjongen, inrichten, beleven en surfen, in een museum en op de grijze golf.

Ik beschouw mezelf nog niet als onderdeel van de grijze golf. Ben wel grijs plus kalend maar nog niet met pensioen. Nog lang niet. Misschien ga ik wel nooit. Een zwaar beroep heb ik niet. Leg geen straten aan, metsel geen muren, stort geen vloeren of timmer hele bouwwerken in elkaar om snel enkele voorbeelden te noemen. Ook sta ik niet als handen aan het bed. Wat ik trouwens ook vind vallen in de categorie mooi beeldend. 

‘I came, I saw en nam mee’. In verband met roofkunst en de gevolgen van gaan mensen van het Rijksmuseum naar Sri Lanka en Indonesië. Om te praten en te kijken wat te doen met. Verdachte kunst is net als hete kunst ook kunst. Misschien kunnen ze Peter R. meenemen met of zonder een zak krentenbollen. Peter heeft namelijk overal verstand van. 

Kunst houdt de gemoederen wel weer lekker bezig. Van hoe maak je je museum weer ‘cool’ tot aan beleving, leuk en prikkelgevoelig. Van een geschikt moment en plaats voor een selfie tot aan baby’s in draagzak om ze bijvoorbeeld al wat van Mondriaan en bijvoorbeeld Vincent’s zonnebloemen, vanwege de leuke kleurtjes en grappige vormen, mee te geven. Goed voor ontwikkeling en groei en bijna een garantie voor een latere succesvolle carrière. 

Ik maak me ook een beetje zorgen, en druk ik geef het onmiddellijk toe, om de zogenaamde en vooral zelfbenoemde influencers. De lippenstift en oogschaduw verkopers, zo noem ik ze gemakshalve maar, die onder de dekmantel van cultuur aanprijzen op jacht zijn naar (insta)volgers, succes en het uiteindelijke grote geld. Tenminste de hoop is, voor hen dan, op het laatste gevestigd want uiteindelijk gaat het daar uiteraard om. 

“Kunst ist schön, macht aber viel Arbeit.” Karl Valentin. Ach arme oude en reeds  overleden of nog levende kunstenaars. Blijf waar je bent en verroer je niet. Misschien gaat het allemaal wel weer voorbij. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *