Groeiende wortels, een ingestorte brug en een mediterraanse tegel

9885588E-F856-4131-8426-C079C116A21DVreemd genoeg droomde ik vannacht over de ingestorte brug van en in Genua. Misschien kwam dat omdat ik stratenmakers gisteren het beton van een fietspad zag strippen. Omdat groeiende wortels niet alleen flinke oneffenheden kunnen veroorzaken, waarover je flink kunt struikelen, maar zich ook niet zomaar laten tegenhouden. Daarom heb ik ook zoveel bewondering voor groei en met name die van wortels.

Misschien kwam de brugdroom voort uit het werk van gisteren. Mediterraans aandoende tegels kwamen op tafel, de verf was binnen handbereik, de compositie en de toegevoegde kleuren ontstonden gaandeweg. 

Als een mens qua werk zo zit in aards en onaards, iets wat raakt en het waarom ervan, het proces en de gevolgen van een keuze zou je bijna, bijna, vergeten dat er daarbuiten nog een andere wereld bestaat. Een mooie wereld. Een bijzondere ook. Soms lachwekkend, dan weer afschuwelijk. Irritant, zeker bloeddorstig en vol oorlogszin, tot in de wortels van het bestaan overprikkeld, vol pressie en prestatie gericht denken. Dat laatste ingezet om de welvaart te kunnen behouden. En ook een wereld vol workshops en cursussen voor hen die het kennelijk niet meer weten, tot in hun wezen lijken afgebrand, die de persoonlijke route uit het zicht zijn verloren. Of wiens brug (tijdelijk)lijkt te zijn ingestort. 

Ondertussen kreeg ik het bericht dat mijn pensioen met een jaar is uitgesteld. Who cares, ik ga nog lang niet met pensioen! Op het nieuws verschenen berichten dat de ziektekosten volgend jaar een tientje per maand stijgen, dat klimaatdeskundigen voor het ergste vrezen en dat de cartoon over Serena Williams racistisch plus seksistisch was. Als klap op de vuurpeil was er het bericht dat een dierentuin bij de ingang olijke maskers gaat uitdelen voor hen die in het kader van de privacy onherkenbaar op andermans foto in beeld willen komen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *