Gevoelstemperatuur, de bossanova and the girls

Girl from Ipanema Een groot deel van de zondag was gevuld met The girl van Ipanema. Qua sfeer, gevoel en gedachte aan. Goed de temperatuur mocht dan niet zo samba zijn maar wat gaf het. Gevoelstemperatuur is uiteraard iets compleet anders dan de temperatuur van het weer en/of de verwachting.

João Gilberto overleed op achtentachtig jarige leeftijd. Musicus, gitarist, gevoelige bedenker van de bossanova. Invloed van jazz, van samba. Een mooie mix van zoetgevooisde klanken en opwindende muziek. Poëzie voor langs het strand, op een terras, tijdens het koken, wandelen of zomaar bij een zacht en opwindend knapperend haardvuur.

Tall and tan and young and lovely-The girl from Ipanema goes walking- And when she passes- Each one she passes goes ah

Heel wat anders dan het gesis of recht voor de raap en de directheid van vandaag de dag. Onschuld en onschuldig waren de woorden het woord die bleven hangen bij het aanhoren van de geproduceerde tekst. Plus het verlangen om er naar terug te kunnen.

Gisteren verloren onze leeuwinnen. Toch maar mooi finalist, maar net niet goed genoeg. De Amerikanen waren iets beter. Onze girls deden hun best, gaven alles wat ze konden en in huis hadden. Stuk voor stuk en ieder op een eigen wijze ‘girls van Ipanema’ te noemen.

Oh but he sees her so sadly- How can he tell her he loves her- Yes he would give his heart gladly- But each day when she walks to the sea- She looks straight ahead, not at he