Geschreeuw, gebral en de stilte van een grot

3C6722D0-B7ED-4BFC-9E19-59DBE3DAE022Persoonlijk heb ik de neiging te denken dat bepaald geschreeuw te maken heeft met luxe en overdaad, maar dat klopt natuurlijk niet. Zal wel met mijn systeem te maken hebben. Met mijn inborst of hoe je het ook wilt noemen.

De zon is vandaag wat stiller. Vanochtend. Hier in de vroegte van de morgen in ieder geval. Komt door het wolkendek. Als een dekbed schermt het de zonnestralen af. Hopelijk valt er een beetje regen. De grond, natuur en de mens kan het best gebruiken.

Tussen werk en slapen gaan stapte ik gisteren nog even de wereld van YouTube binnen. Een vinger die klikt op een icoontje is trouwens best vergelijkbaar met het kloppen op een voordeur. YouTube deed open. En via mijn voorkeuren, voorgestelden of aanbevelingen die YouTube me als regisseur met behulp van het algoritme als kant en klaar voedsel voorschotelt viel ik hongerig aan. 

Ik kwam pareltjes tegen. Maar ook overdreven gedrag en voorkomen waar de honden geen brood van lusten. Zag sommigen zich uitsloven om hun product, filmpje of documentaire aan de man (of vrouw, of anders…) te brengen. Zag anderen met een zuivere energie kennis verspreiden. Goedbedoeld is niet alleen een mooi woord, het heeft gelukkig veel meer in huis. 

In Engeland werd een deur met een klap dichtgetrokken. Op Twitter bralde de Amerikaanse president er lustig op los. In Thailand waren jongetjes uit de stilte van een grot gehaald. Op Schiermonnikoog hebben ze last van het gezoem van de vele drone’s die er rondvliegen. Voor de plaatjes, de beelden, de winst en het eigen gewin. 

De mussen zijn in de tuin. Een stuk of tien. Zijn zich aan het klaarmaken voor de dag. Vliegen af en aan. Sommigen badderen in het bakje water dat er staat. Anderen zijn op zoek naar een ontbijt. Je zou toch mus willen zijn. Af en toe.