Geloven, niet geloven en het bijgeloof

06B0BCDB-9C09-4B4F-9866-2A6BD6F82C0449,3 procent. Niet direct een getal om te onthouden maar toch. Het schijnt dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking niet (meer)geloofd. En dat is voor het eerst in de geschiedenis. 

Verderop in de wereld heeft de Amerikaanse president een knuppel in het hoenderhok gegooid. Alweer. Again. Grote landen als Rusland en China zijn not amused. In Europa reageren verschillende leiders. In eigen land schijnt hij trouwens enorm populair te zijn. In de rest van de wereld wonen de lachers om zijn gedrag. Maar ook de trillers van de spanning en de ‘ik zet me schrap’ mensen. Op de hielen gezeten door de ‘zwartkijkers’ en de ‘het komt wel goed’ optimisten.

Zo’n anderhalf jaar geleden werd er becijfert dat in Amerika over een paar jaar de blanke bevolking in de minderheid zal zijn. Ook dat zal wel haar gevolgen hebben. Wie weet. 

Anyway. Mijn verkoudheid plus griepverschijnselen lijken een beetje op hun retour te zijn. Voorzichtig, even afkloppen. Het liefst op eikenhout anders werkt het niet. Geloof en bijgeloof blijven vreemde verschijnselen.

Ik popel ondertussen om weer heftig aan de slag te gaan. Kleuren wachten. Vorm heeft zo haar eigen verlangen. Zwart-wit is vaak niet wat het lijkt. 

49,3 procent. Kerken staan leeg en krijgen andere bestemmingen. Cultureel vecht met detailhandel. Appartementen zou kunnen. Afbreken is gelukkig geen optie.