Een ekster, een merel en de aanstaande verkiezingen

FF7F145A-C901-4AE3-8118-D2E280F27090Het was een herfstachtig aandoende windvlaag die door de voortuin ging. Aan de overkant van de straat vlogen weggesmeten en achtergelaten stukjes plastic door de lucht. Als in een mooie choreografie van teveel. Teveel mensen, teveel bezit aan goederen, luxe, een teveel aan alles. Iets minder zou ons ook goed staan.

Een brutaal ogende Ekster zat op een van de takken van de Seringenboom. Rustig kijkend, overtuigd van eigen kunnen en vooral de pracht. Het zonlicht liet veren glanzen als waren ze geschilderd door een Hollandse meester. Slanke vogelpoten monden uit in volgevreten maar toch slank lijf. Een tak brak af maar daar gaf de Ekster niets om.

In de achtertuin zat even later een Merel. Of iets dergelijks. Ben geen kenner. De vogel had wel een takje of vier a vijf in de bek. Schichtig keek hij of zij heen en weer, op en om. Bewust van het gevaar die rondzwervende katten nu eenmaal kunnen veroorzaken. De Merel dof van kleur vloog op. Hoogstwaarschijnlijk op weg naar huis en keurig onderhouden nest. 

Op de televisie ging het s’avonds over de komende verkiezingen. Mannen plus een vrouw, waarvan akte, waren aangeschoven. Mannen in pak, vrouw in jurk deden hun zegje. Soms vurig, af en toe op momenten ging er een vandoor als Max Verstappen in zijn Red Bull. Migratie plus klimaat waren hete hangijzers, alle pijlen van de oppositie gingen richting VVD omdat dat nu eenmaal een handige maar zeker ook de meest strategische zet is. 

Baudet was zeker een Ekster, maar ook een slang. Net als Wilders trouwens maar dat weten we al jaren. Dijkhoff leek op een wolf in schaapskleren en Asscher, ach Asscher….deed zijn best. De jonkies deden ook hun best, rap van tong profileerden ze zich, namen ruimte, vielen in waar mogelijk. En Buma, ach Buma deed ook wat. 

Blijft over Lilian Marijnissen en de SP. Nu weet ik nog niet qua stemmen en het gedrag maar weet wel dat minder en vooral minderen op allerlei vlakken een optie zou kunnen zijn. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *