De crisis, de dip en de langste adem

F32E482E-16DF-423B-9019-F4D17CF643B0Op dag zoveel van de oorlog wie er de langste adem heeft en waar verschanst net zoveel betekenis heeft gekregen als dekking zoeken, je onttrekken aan en in Godsnaam (of niet…)afstand houden.

Ons land is er niet op gebouwd om op slot te gaan, aldus de Amerikaanse President. Bijna tegelijkertijd zegt ie ook dat de oplossing niet groter moet worden dan het probleem. Ondertussen is de semi lockdown in ons land gisteren met een goeie maand verlengd. Dat betekent dat we nog steeds een nagenoeg verlaten binnenstad zien, rustige straten en buurten plus afgezette parken en ook te veel gebruikte speeltoestellen.

Dat de crisis op alle vlakken groot is moge duidelijk zijn. Een open deur is het ook. Niet alleen zijn sommige winkels dicht en is er op sportief vlak ook niets te beleven, niet alleen de kappers geven veelal geen gehoor en lgt de complete reclamewereld op z’n gat…ook de musea zitten hermetisch op slot. En als er iets wat ons op de been kan houden en de weg naar een nieuwe wereld en tijd kan wijzen is het de kunst wel.

Blijft erover het internet in deze barre tijden. En het streamen van muziek uiteraard. De Ouverture van ‘A Midsummer Night’s Dream’ kwam als geroepen om even uit een mentale dip te komen die iedereen tijdens deze verplichte dagen van interne stilstand met soms intense overpeinzingen zo wel eens kan hebben.

Mendelssohn’s Ouverture kwam dus als geroepen. Beeldend gesproken kun je gemakkelijk op reis. Ogen dicht en erop uit trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *