Catchy, boeiend en een pakkend decolleté

Red tree in a dreamCatchy.

Dat was het gebruikte woord dat ik bij een fotograaf langs zag komen. De man in kwestie maakte graag catchy foto’s. Het gesproken woord is niet alleen grappig, bijzonder en mooi maar ook altijd in beweging.

Man wat een wedstrijd van Ajax gisteren! Het was niet alleen gevuld met spanning tot de aller allerlaatste seconde. Nee, het was ook genieten. Genieten van de strijd, het volop erin gaan van de spelers en van de langste adem. Dat het een wedstrijd met de billen knijpen was dat namen we maar voor lief. Gefeliciteerd Ajax!

Ik had ook kunnen zeggen ‘proficiat Ajax’ maar heb daar zelf een beetje een hekel aan, aan dat woord proficiat. De twee woorden, gefeliciteerd en proficiat, worden beiden gebruikt maar hun betekenis is anders. Zo heeft feliciteren te maken met gelukwensen terwijl proficiat zoiets betekent als ‘het moge baten’.

Gefeliciteerd dus. Eindelijk, eindelijk staat er een Nederlandse club weer eens in de finale van een bekertoernooi.

Het songfestival hebben we maar aan onze neus voorbij laten gaan. Daar zit, maar dat is zeer persoonlijk, voor mij een teveel campy aan. Lekker en gezellig met elkaar kijken en luisteren en ondertussen je afkeer, afkeur laten horen of zelfs twitteren. En vergeet het afbranden niet?!

Er zijn hele volksstammen waarvan ik weet dat het festival het hoogtepunt van het jaar is maar bij deze: O’G3NE van harte gefeliciteerd!

Wist je trouwens dat G voor genen staat? Omdat ze zusjes zijn? En dat de O staat voor de bloedgroep van hun moeder? En dat de 3 staat omdat ze met z’n drieën zijn?

Vrijdag. Bijna weekend. Vandaag nog even een stapje verder. Beeldend het werk in. Genietend van de diepte en het onvoorspelbare dat een dag zomaar met zich mee kan dragen. Ondertussen kijkend en zelfs stiekem loerend, als was de dag zelf een decolleté, of ik er nog iets ‘catchy achtigs’ van kan maken.

Mooi weekend!