Brussel, Brexodus en aankomen

Wie-maken-je-dun4.09 en één zingend vogeltje. Tja, eentje moet ermee beginnen en het startschot geven. Anderen, zo direct vallen die wel bij, zorgen wel weer voor de ochtendserenade.

Nog maar even omdraaien. Straks is nog vroeg genoeg. Het bed was te lekker. De vorm van slapen is een mooie vinding, dacht ik nog.

Er schijnen meer mensen last te hebben van een onregelmatige slaap. Ze liggen te woelen, te draaien en uiteindelijk (na berusting) vallen ze dan wel weer in slaap. Floaten naar dromenland. Een van de mooiste reizen die je maar kunt maken.

Je hoeft er niet voor te stekkeren. Er gaat geen brandstof in of iets dergelijks. Nee, zorgvuldig geprogrammeerd zak je steeds dieper weg. Tenminste, als je geluk hebt.

Onrustig slapen kan wel met de algehele en wereldse onrust te maken hebben. Is er geen volgende aanslag dan zijn er wel berichten over een aanstaande Brexodus vanuit Brussel. ‘Brussel was toen nog een ruisende stad/ Brussel en Brussel was vrij en vrolijk…’.

Waarschijnlijk niet voor de ruim 30.000 werkende Britten en hun familieleden in de stad van Manneke Pis. In gedachten zag ik ze met paard en wagen, gevuld met spijt en weemoed, richting de schepen vertrekken. Op naar de haven van Calais, richting thuis. Dover is trouwens een van de mooiste aankomsten. Haar krijtrotsen zijn een lust voor het oog. Aankomen is als fenomeen trouwens al net zo wonderlijk als slapen.

Dat is ook een probleem, dat aankomen. Mits van toepassing. Ik zag vanochtend een aankondiging dat er vanmiddag, even voordat de wijn het glas in mag en het nadenken over de warme maaltijd een aanvang neemt, een documentaire wordt uitgezonden. Voor wie wil, aanleg of aandrang voelt opkomen. 17.02 op NPO2

De programmering vond ik wel wat hebben. Programmeringshumor. Voilà, zomaar een mooi woord voor een partijtje scrabble. Misschien geen goed voorbeeld omdat scrabble’s handelingen gebaseerd zijn op aanleggen en in cijfermatig hoger scoren of bijtellen?

Je zou om af te vallen misschien beter een spel kunnen spelen waarbij je punten kwijtraakt? Zou dat motiveren?

4.09 en één zingend vogeltje…

Fijne dag.