Het bos, de orde en de beeldprikkels

DC1ADCFE-934B-472D-B4F3-39ACD2F9860CHet zo’n beetje de laatste strohalm die ze in de winkel verkochten. Op een ander moment sneed een robot door een stuk glas om het even later te laten neerstorten, het stuk viel recht voor mijn voeten. Een meter in het vierkant en met een dikte dat de vijftig centimeter ruim haalde. Ik hoopte maar dat de lucht niet zou ontsnappen en zich zou vermengen met het vacuüm van de buitenwereld.

Soms zijn dromen net zo wonderlijk en onduidelijk als dat een gemiddeld bos haar kracht ontleent aan de duidelijkheid ervan. Bos is bos, geen twijfel mogelijk. Een stam van een boom is een stam, wortels zijn wortels, takken zijn takken. Over de vorm kunnen we het hebben, over de natuurlijkheid plus de grootte ook.

Praktisch elke vrijdag lopen we mijn jongste kind en ik door het bos. Hij is ondertussen uitgegroeid tot een prachtige en wonderlijke stam van een man met lange armen als takken en de innerlijke kracht alsmaar groeiend en groeiend. We lachen wat, stappen vooruit, kijken om en blikken terug. Niet op elk moment, maar als ze er zijn is het een wonderlijk stukje in onze gezamenlijke verbinding.

Het viel me gisteren weer eens op dat de orde, balans en harmonie van een bos    gekoppeld aan de rust die ze uitstraalt zo wonderlijk en uitdagend kan zijn. Beeldprikkels zijn prikkels maar dan zonder de belasting.

‘Abstract with triangle’

100 cm x 50 cm
– olieverf op linnen
– potlood
– stof
Te bezichtigen op afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *