Boekhoudmaandag, een bekeerling en een portie Jiskefet

1A522CB6-E09F-4324-9415-A5FA042A71ECHet was zo’n beetje het nieuws van de dag. Bij de koffieautomaten en tijdens het cup-a-soup moment zal het wel het onderwerp van de dag zijn geweest. Een PVV-er die zich tot de Islam bekeerde? Ik zag de grote leider al knarsetandend door de gang benen om even later een afspraak bij de kapper te regelen. Ik ben reuze benieuwd naar wat volgt. 

Tja, het nieuwtje stak er met kop en schouders bovenuit. Naar de achtergrond was de zoet gewonnen finale van Heel Holland Bakt, het naderende afscheid van weerman Piet Paulusma en het plotselinge ontslag van Jan van Veen op Radio 5.

Tussen de beschikbare tijd en ruimte door keek ik even of er nog nieuws was vanuit Jemen maar vond het niet. Hoogstwaarschijnlijk waren er wel weer een aantal vluchtelingen in de kampen gestorven. Vrouwen, mannen en zeker kinderen hebben het er niet alleen zwaar maar verblijven in het gebied van vergetelheid. 

Op de website van de Gelderlander zag ik de beschreven zorgen van een rolstoeltennister. Door de Australische zon en de gebruikte sporttape zijn er zogeheten tanlines ontstaan en dat terwijl de trouwerij en de bruidsjurk wacht. Er was op dezelfde site uiteraard ook goed nieuws: olifant Rekka (52) is aan de betere hand. Een zucht van opluchting steeg op en dwarrelde weer snel neer tussen het maandagse stof. 

Goeiesmorges Jos/ Goeiemorgen deze morgen Edgar. Om de week goed te beginnen is een aflevering van Jiskefet voldoende. Gewoon op YouTube te bewonderen. Een stofdoek is niet nodig. Te zien zonder doktersrecept, een eigen bijdrage of de tussenkomst van een gehaaide zorgverzekeraar. 

Debiteuren/ crediteuren. Het nieuws lijkt vaak verbazingwekkend veel op boekhouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *