B-ready, B-good and B-ware

Mart van Zwam Ik zag pa-duif komen aanvliegen. Rechtstreeks de opening tussen de bladeren in. Hij nestelde zich naast zijn ma-duif en nam haar plaats in na een paar aandoenlijk ogende warme aanrakingen. Ma-duif op haar beurt vloog even later met enkele ferme slagen richting overkant en de vrije ruimte daarachter. Lijkt me voor haar heerlijk om even de vleugels uit te slaan. Even weg, even er-op-uit.

Bij het pompstation van de Shell lag een nieuw soort lekkernij dat ik nog niet kende. Kennelijk zitten ze bij Nutella niet stil. ‘B-ready’ vind ik als naam goed gevonden. Kort, catchy en echt van deze tijd. Namen verzinnen is moeilijk maar ook leuk. Overlevingsstrategie is van alle tijden. Net als verkoop, pushen en beïnvloeding. Ik zag B-ready als gedachte en voorstel ook bij een van de talloze tattoo-shops die we rijk zijn. Inspiratie kun je nu eenmaal overal opdoen. En op elk moment. B-ready ligt een beetje in de lijn van Carpe diem.

Op de plek in de achtertuin dat nu lijkt getransformeerd tot kraamkamer en straks the place to be voor het aanschouwen van pril geluk en leven moest ik ook nog wat werken. Zagen, lijmen, nieten, opspannen van het linnen. Een geverfde witte ondergrond als onderlaag voor wat in beeld gaat komen sloot mooi aan bij het broedgedrag van mijn tijdelijke gasten. Filosofie en beschouwing zijn niet alleen onder handbereik maar liggen onder het genot van toepasselijke arbeidsvitaminen zomaar voor het oprapen.

Later op de dag was er het licht. Dat altijd weer verrassende licht. Het licht dat vrolijk dansend op het inmiddels kant en klare canvas haar aandeel had in het complete proces. B-ready, B-good, B-ware. Een soort driemanschap dat een mooie basis vormt voor het vervolg.