Art for food! Een veiling!

Art for food! Art for food! (+medication and education)

Zoals zij zijn er velen, heb ik inmiddels begrepen. Alleenstaande moeders met vaak nog zeer jonge kinderen. Een man liep weg, een andere overleed. Aan geweld, door ziekte, door omstandigheden, aan drugs. In het Filipijnse landschap is het grote verschil tussen arm en rijk vergelijkbaar als een verschil tussen een zeer vruchtbaar en een verdord landschap en uitzicht.

Ik heb besloten om een beeldend werk te gaan veilen. Als start. De totale opbrengst gaat rechtstreeks en zonder bureaucratie en plus omwegen naar een gezin. Voor voedsel, kleding, scholing en medicatie. De gewone levensbehoeften waarin wij, in ons Nederland, toch vaak zo rijkelijk zijn voorzien. Natuurlijk hebben wij ook onze voedselbanken en gratis kleding. Zelfs hartelijk ter beschikking gesteld speelgoed vind zijn weg. Als je er goed over nadenkt en er een moment bij stilstaat is dat een schrijnend contrast in ons zo welvarend land! Tijd voor verandering!

Het beeldend werk is een digitaal opgenomen en daarna door mij bewerkte foto. Te zien zijn structuren en vorm. Gefotografeerd water veranderd door de kou in een dunne ijslaag. Aangepaste kleuren geven een indruk van het Universum in al haar liefdevolle schoonheid. Het formaat van het op duurzaam aluminium geprinte beeld is 60 cm x 60 cm, compleet met een aan de achterkant bevestigde aluminium ophangstrip.

Het startbod voor het ‘fotografisch werk’ heb ik gesteld op € 125,00
De veiling start op 25 januari 2020 om 9.00 en sluit op 8 februari 2020 op het tijdstip van 23.59 Symbolisch omdat het voor verschillende vrouwen en kinderen echt 1 minuut voor twaalf is!
Graag bij een uitgebracht bod een naamsvermelding en via een rechtstreekse email andere gegevens zoals een adres en telefoonnummer zodat ik weet waar het naar toe te sturen. De verzendkosten zijn gratis!

Doe je mee?

Met een zeer hartelijke en menselijke groet,

Mart

Mart van Zwam
Goeman Borgesiusstraat 20
6535 WP Nijmegen
Telefoon: 06-44500950

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *