De angst, pek en veren en een wandeling met Beethoven

Beethoven Terwijl de merels er vrolijk op los zingen en andere vogelsoorten met hun gekwetter aanvullen lijkt de lucht schoner aan te voelen. Rustig en relaxed doorademen en doorgaan lijkt niet alleen een goed advies maar een van de manieren totdat.

Was het gênant gisteren dan was het nog daaraan toe, maar het was eigenlijk weerzinwekkend. Terwijl er een debat in de Tweede Kamer doorging vanwege het virus dat ons aller leven zo beïnvloedt en op dit moment bepaald vonden er een aantal het kennelijk nodig om voor zeer eigen gewin te gaan. Voor even zag ik het beeld van een volksopstand ontstaan waarbij de Kamer werd bestormd en de onrustzaaiers, gifmengers en op het zeer eigen IK gerichte deelnemers met pek en veren het land uit sodemieterden.

Ongeloof vermengde zich gisteren met geloven in. En dat uitgerekend op de dag dat is verworden tot ‘de dag van het gebed’. Ik wist het niet maar zag dit in het nieuws. Niet dat ik (nog)iets met bidden heb maar een beetje prevelen kan nooit kwaad denk ik. En zeker niet in deze tijd van onrust, angst, gedrag en af en toe beklemmende sfeer.

De mooie kant van al dat virusgedrag zijn wel de initiatieven en de energie die het opwekt. Niet alleen de horeca en de leerkrachten, de zorg of de buurtbewoners ter plekke komen in de ruimte die energie nu eenmaal met zich meedraagt, ook de musea verblijden ons met online kunst als nooit te voren. Als liefhebber en minnaar van alvast mijn intense dank daarvoor.

Tip? Mocht je er niet uitgaan, uit kunnen, durven dan is er nog altijd Beethoven. En dan met name Symfonie Nr 6 ‘Pastoral’. De Symfonie begint met: Allegro ma non troppo: Ontwaken van vrolijke gevoelens bij aankomst op het land.

Ogen dicht, wandelen en de natuur opsnuiven en helemaal tot je nemen als was er niets aan de hand…Enjoy! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *